cilindrični vložki

Cilindrični vložki

Cilindrični vložki. Pri varovanju naših domov in poslovnih objektov niso dovolj le kakovostna vhodna vrata, pomembno je tudi, da so vrata zaklenjena s kvalitetnim cilindričnim vložkom in varnostnim ščitnikom oziroma varnostno rozeto. Cilindri višje kvalitete imajo šest ali več aktivnih zatičev ter dodatne fiksne zatiče, ki zagotavljajo večjo varnost. Poleg tega so ta cilindri zaščiteni proti lomljenju in vrtanju ter odporni na obrabo. Imajo patentirane profile in zagotavljajo še dodatno varnost z varnostno lastniško kartico za izdelavo ključev. Zato se prepričajte, da imajo vaša vrata kvaliteten cilindrični vložek.

Cilindrični vložki

Cilindrični vložek mora biti zaščiten pred lomljenjem in vrtanjem, saj je to ključna točka varnosti vašega doma ali poslovnega objekta. Zaščiten cilindrični vložek bo za vlomilca trd oreh, saj ima vgrajeno jekleno zaščito proti lomljenju in vrtanju. Dodatno varnost zagotavlja tudi varnostni ščitnik ali varnostna rozeta. Ti zaščitijo cilindrični vložek pred neželenimi poskusi vloma, saj onemogočajo trden prijem, ki je potreben za lomljenje cilindra. Zaščiten cilindrični vložek je ključen element za varovanje vašega doma in poslovnega objekta.

cilindrični vložki
cilindrični vložki

Cilindrični vložki – Zaščitite vaš dom s kvalitetnim cilindričnim vložkom

Kvaliteten cilindrični vložek je ključen za varovanje vašega doma in premoženja pred tatovi. Cilindrični vložek je sestavljen iz ohišja in jedra, ki skupaj zagotavljata mehansko zaklepanje vaših vrat. Toda, eden izmed najhitrejših načinov vloma je lomljenje cilindričnega vložka. Zato je pomembno, da ima cilindrični vložek pravilno namestitev in varnostni ščit, ki ga bo ščitil pred lomljenjem. Za dodatno varnost vašega doma in premoženja si naročite kvaliteten cilindrični vložek.

Cilindrični vložki so nameščeni v varnostnem ščitu in se zaščitijo z vrtanjem. Zaščita proti vrtanju se nahaja v notranjosti cilindričnega vložka in jo sestavljajo trdi jekleni zatiči, ki so diagonalno nameščeni. Te zaščite so izredno trde in težko prevrtljive, zato jih je izkušenim vlomilcem težko prevrtati. Najbolj prefinjeni vlomilci pa bodo poskušali odkleniti cilindrični vložek brez ključa, kar zahteva veliko znanja in občutka. Cilindrični vložki so vse bolj dovršeni in odklepanje je vse težje. Funkcionalnost cilindričnih vložkov pa je za končnega potrošnika pomembna, zato poznamo tudi cilindrični vložek z gumbom, ki omogoča odklepanje in zaklepanje z notranje strani brez uporabe ključa.

Menjava cilindričnega vložka

Menjava cilindričnega vložka je pomembna za varnost vašega doma ali poslovnega objekta. Za začetek je potrebno izbrati cilindrični vložek ustrezne velikosti, nato pa odstraniti star vložek. To lahko predstavlja izziv, saj je potrebno odviti vijake ščita in vdolbne ključavnice, obrniti ključ za četrtino obrata in pobrusiti preširoke prstane. Nato je potrebno vstaviti nov cilindrični vložek in priviti vse vijake. Za protivlomna vrata pa je potrebno upoštevati poseben način pritrditve cilindričnega vložka, zato se priporoča, da se montaža prepusti strokovnjakom.

Prodaja cilindričnih vložkov

Kaj je potrebno vedeti pred nakupom? Pri izbiri novega cilindričnega vložka je pomembno poznati nekaj ključnih informacij, da lahko izberete pravi model za vaše potrebe. Vprašanja, ki jih bo skoraj zagotovo zastavil vsak prodajalec, vključujejo dimenzijo cilindričnega vložka, starost ključavnice v vratih, željo po zaščitenem profilu ključa z varnostno kartico ter razmislek o zamenjavi drugih cilindričnih vložkov in sistemu zaklepanja na en ključ.

Dimenzije cilindričnega vložka so odvisne od debeline vrat. Izmerimo jih tako, da odpremo vrata in izmerimo notranjo in zunanjo dolžino cilindra. Merimo dolžino levo in desno od vijaka, s katerim je cilindrični vložek pritrjen v ključavnico. Bodite pozorni na pokrivno rozeto in da cilindrični vložek ne sega preko nje več kot 2 mm. To je pomembno z varnostnega vidika in velja za zunanjo stran vhodnih vrat. S tem lahko preprečimo lomljenje ali izvlek cilindričnega vložka.

Cilindrični vložki
Cilindrični vložki

Cilindrični vložki

Cilindrični vložki: priporočljivo je, da ob zamenjavi cilindričnega vložka v vratih tudi zamenjamo ključavnico. Ključavnice ne menjamo pogosto, zato se lahko zgodi, da imamo v vratih staro ključavnico, ki je bila primerna za cilindrične vložke z JUS brado (tanjšo). Danes imajo cilindrični vložki večinoma debelejšo brado (DIN standard), ki paše v novejše ključavnice. Dovolj bo, če poznate približno starost ključavnice, da bo prodajalec lahko ocenil, če bo cilindrični vložek pasal vanjo.

 1. Rešujemo težave z vašimi ključi z mobilno delavnico za popravilo ključev

  Vsi smo se že kdaj soočili s težavo, ko nam je ključ za stanovanje ali avtomobil ostal v ključavnici ali pa se nam je zlomil. To lahko predstavlja velik problem, saj nas lahko ovira pri vsakodnevnih opravilih. Zato je dobro vedeti, da obstaja mobilna delavnica za popravilo stanovanjskih in avtomobilskih ključev, ki lahko hitro in učinkovito reši težavo.

 2. Kaj je mobilna delavnica za popravilo ključev?

  Mobilna delavnica za popravilo ključev je avtomobil, opremljen s potrebnimi orodji in napravami, ki omogoča popravilo različnih vrst ključev na terenu. To pomeni, da se lahko izognemo dolgemu čakanju v vrstah ali potovanju do najbližjega servisa. Mobilna delavnica lahko pride k nam kar domov ali k kraju, kjer smo se znašli v težavah.

 3. Kdaj lahko uporabimo mobilno delavnico za popravilo ključev?

  Mobilna delavnica za popravilo ključev je lahko odlična rešitev v številnih primerih. Če smo zaklenili ključ v avtomobilu ali stanovanju, lahko mobilna delavnica hitro pride na kraj in odklene vrata brez poškodovanja. Če se nam je zlomil ključ, lahko mobilna delavnica naredi kopijo ali pa nam izdela nov ključ. Mobilna delavnica je lahko tudi odlična rešitev, če potrebujemo hitro popravilo elektronskih ključev, kot so tisti za avtomobile z daljinskim upravljanjem.

 4. Strokovno znanje

  Še ena prednost popravila avtomobilskih ključev in ohišja pri strokovnjaku je, da imamo za sabo večletne izkušnje. Vemo, kaj je najboljše za različne znamke in modele vozil, zato lahko zagotovimo, da bodo vaši ključi in ohišja pravilno popravljeni že prvič. Tako se zmanjša tveganje, da bi morali zaradi neustreznih tehnik ali okvarjenih delov delo ponoviti.  Če popravilo avtomobilskih ključev in ohišja zaupate strokovnjaku, ste lahko mirni, saj veste, da bo delo opravljeno pravilno in brez bližnjic. Ne bo vam treba skrbeti, ali je bilo delo opravljeno pravilno ali ne, ali vas čakajo kakšne skrite težave; namesto tega lahko zaupate, da so strokovnjaki poskrbeli za vse.

PROGRAMIRANJE IN IZDELAVA NOVIH AVTO KLJUČEV

Izdelava avtoključev na terenu, pri vas doma, v službi ali na vnaprej dogovorjeni lokaciji. Ste zaklenili ključe v avto? Ste zaklenili ključe v stanovanje? Ste izgubili ključe?
izdelava avto ključev