Pametne ključavnice

Pametne ključavnice

Pametne ključavnice omogočajo odklepanje vrat s pomočjo pametnega telefona. S pomočjo digitalnega ključa lahko dostop do vašega doma dodelite komurkoli, na primer družinskim članom ali gostom, ki jih gostite preko Airbnb. Ta ključavnica je primerna za vsakodnevno prihajanje in odhajanje z doma ali za enkraten dostop. Prav tako ohranja prednosti klasičnega odpiranja na ključ, hkrati pa dodaja udobje mobilnega odklepanja z aplikacijo na pametnem telefonu (Android, Apple).

Pametne ključavnice
Pametne ključavnice

Prednosti pametne ključavnice za vhodna vrata

Pametna ključavnica omogoča avtomatsko odklepanje vrat, ko zazna vaš pametni telefon v njeni bližini. Dostop do vašega doma lahko pošljete na druge naprave, ki imajo aplikacijo, preko SMS-a, e-pošte, WhatsApp-a, Facebook Messengerja itd. Dostop je zelo fleksibilen in lahko spremenite dostopne pravice kadarkoli in komurkoli preko svojega mobilnega telefona. Ključavnica tudi pošilja obvestila o vsakem vstopu in izstopu, tako da vedno veste, kdaj se uporablja vaša ključavnica.

Gre za motorne ključavnice, ki delujejo popolnoma samostojno in neodvisno. Ne potrebuje kabelskega napajanja in niti Wi-Fi omrežja za svoje delovanje. Za napajanje se koristi baterije, ki jih potrebno menjati približno 1x na leto. Povezava med ključavnico in vašim pametnim telefonom poteka preko Bluetooth low energy (4.0).

Avtomatsko zaklepanje je sistem, ki omogoča avtomatsko zaklepanje vrat po določenem času od zaprtja. To zagotavlja dodatno varnost, saj se preprečuje, da bi kadarkoli ostala odprta vrata. Ključavnica uporablja AES 256-bitno enkripcijo, ki zagotavlja dvojno šifriranje in varno zaščito pred zunanjim dostopom. Ta tehnologija je primerljiva z varnostnimi sistemi, ki jih uporabljajo velike tehnološke družbe, kot so Apple in Amazon.

Enostaven dostop in brez skrbi za izgubo ključev

Pametni dom z uporabo pametne ključavnice omogoča enostavno dostopanje v stanovanje s pomočjo pametnega telefona. To pomeni, da se odpravi skrb za izgubo ključev in potrebo po menjavi ključavnice. V primeru izgube mobilnega telefona, lahko digitalni ključ nemudoma pobrišete in družinskim članom ustvarite nov dostop / nov digitalni ključ. Ključavnico lahko tudi konfigurirate tako, da avtomatsko odklene vrata, ko zazna bližino vašega pametnega telefona. Funkcionalnost, ki je še posebej koristna, ko se vračate iz trgovine in imate roke polne nakupov.

Pametna ključavnica ima tudi standardno odpiranje v primeru, ko se baterije izpraznijo. Vrata se iz zunanje strani še vedno lahko odklepajo in zaklepajo s fizičnim ključem. Ključavnica z notranje strani se normalno mehansko odpira z vrtenjem ključa, ne glede na stanje baterij. To zagotavlja, da bo dostop do vašega doma vedno mogoč, tudi če se baterije izpraznijo.

pametne ključavnice
pametne ključavnice
Pametne ključavnice
Pametne ključavnice

Prednosti pametne ključavnice za oddajanje preko Airbnb in Booking.com

Če oddajate apartmaje ali stanovanja preko Airbnb ali Booking.com, lahko pametna ključavnica odpravi potrebo po koordiniranju srečanja in osebnem dostopu do stanovanja vsakič, ko prihaja nov gost. S pomočjo digitalnega “ključa”, ki ga lahko pošljete preko SMS-a ali e-pošte, gost lahko vstopi v stanovanje neodvisno. Ko gost preneha bivati v vašem apartmaju, lahko digitalni “ključ” preprosto izbrišete na daljavo. Pametna ključavnica se lahko tudi integrira z platformo Airbnb za enostavno upravljanje dostopa.

Pametne ključavnice so električne ključavnice, ki se odklenejo z določenim signalom prejeto od mobilne naprave ali preko interneta. To pomeni, da so večinoma povezane in lahko tudi pošiljajo informacije, ne le odklepajo vrata. Obstaja veliko različnih vrst pametnih ključavnic, nekatere so lažje za vgraditi v obstoječa vrata, druge pa so težje. Najbolje je, če so del novih pametnih vhodnih vrat. Obstajata dva glavna tipa pametnih ključavnic, ene so celovite in vsebujejo vse potrebno za zaklepanje vrat, kot so zapiralo in mehanizem, druge pa so dodatek, ki se namesti nad obstoječo ključavnico z ključem v njej, motorček v dodatku pa obrne ključ, kot bi ga obrnili z roko.

Pametne ključavnice

Pametne ključavnice so napreden način za upravljanje vhodnih vrat vašega doma. Omogočajo odklepanje vrat z uporabo mobilnega telefona, kar pomeni, da vam ni treba skrbeti glede izgube ključev. Člani družine lahko tudi odklepajo vrata z uporabo svojega telefona. Pametne ključavnice vam tudi omogočajo odklepanje vrat iz drugega konca sveta, v primeru nuje. Vedno ste tudi obveščeni o statusu vrat – so odprta, odklenjena ali zaklenjena. Vendar pa je treba upoštevati, da čeprav so pametne ključavnice udobne in priročne, ni tako pametne kot v znanstveno fantastičnih zgodbah, kjer vrata prepoznajo osebo in se odločijo, ali jo spustiti noter ali ne.

 1. Rešujemo težave z vašimi ključi z mobilno delavnico za popravilo ključev

  Vsi smo se že kdaj soočili s težavo, ko nam je ključ za stanovanje ali avtomobil ostal v ključavnici ali pa se nam je zlomil. To lahko predstavlja velik problem, saj nas lahko ovira pri vsakodnevnih opravilih. Zato je dobro vedeti, da obstaja mobilna delavnica za popravilo stanovanjskih in avtomobilskih ključev, ki lahko hitro in učinkovito reši težavo.

 2. Kaj je mobilna delavnica za popravilo ključev?

  Mobilna delavnica za popravilo ključev je avtomobil, opremljen s potrebnimi orodji in napravami, ki omogoča popravilo različnih vrst ključev na terenu. To pomeni, da se lahko izognemo dolgemu čakanju v vrstah ali potovanju do najbližjega servisa. Mobilna delavnica lahko pride k nam kar domov ali k kraju, kjer smo se znašli v težavah.

 3. Kdaj lahko uporabimo mobilno delavnico za popravilo ključev?

  Mobilna delavnica za popravilo ključev je lahko odlična rešitev v številnih primerih. Če smo zaklenili ključ v avtomobilu ali stanovanju, lahko mobilna delavnica hitro pride na kraj in odklene vrata brez poškodovanja. Če se nam je zlomil ključ, lahko mobilna delavnica naredi kopijo ali pa nam izdela nov ključ. Mobilna delavnica je lahko tudi odlična rešitev, če potrebujemo hitro popravilo elektronskih ključev, kot so tisti za avtomobile z daljinskim upravljanjem.

 4. Strokovno znanje

  Še ena prednost popravila avtomobilskih ključev in ohišja pri strokovnjaku je, da imamo za sabo večletne izkušnje. Vemo, kaj je najboljše za različne znamke in modele vozil, zato lahko zagotovimo, da bodo vaši ključi in ohišja pravilno popravljeni že prvič. Tako se zmanjša tveganje, da bi morali zaradi neustreznih tehnik ali okvarjenih delov delo ponoviti.  Če popravilo avtomobilskih ključev in ohišja zaupate strokovnjaku, ste lahko mirni, saj veste, da bo delo opravljeno pravilno in brez bližnjic. Ne bo vam treba skrbeti, ali je bilo delo opravljeno pravilno ali ne, ali vas čakajo kakšne skrite težave; namesto tega lahko zaupate, da so strokovnjaki poskrbeli za vse.

PROGRAMIRANJE IN IZDELAVA NOVIH AVTO KLJUČEV

Izdelava avtoključev na terenu, pri vas doma, v službi ali na vnaprej dogovorjeni lokaciji. Ste zaklenili ključe v avto? Ste zaklenili ključe v stanovanje? Ste izgubili ključe?
izdelava avto ključev